Ep. 221 – aluat de pizza

Există patru variante pentru a face pizza acasă. Prima este să faci tu aluatul de la zero, ceea ce vom face astăzi. A doua este să cumperi un aluat proaspăt sau congelat de la magazin. Dacă e congelat, îl decongelezi, apoi îl folosești. O altă variantă este aluatul acela care este deja semi-copt, de cele mai multe ori congelat și el. Ultima este să cumperi pizza congelată semipreparată. Pentru variantele din magazin, citești instrucțiunile și, cu puțin noroc, poate rezultatul va fi comestibil. 😀 Mie îmi place mai nou aluatul proaspăt de la Lidl, pe care îl ard de fiecare dată, dar care are un gust ok. :)))

Dacă vrei să faci aluat acasă, nu este foarte complicat. Eu am folosit varianta de aluat de ciabatta, o porție din care iese o tavă mare de aragaz, chiar una și o tavă mai mică, dacă îl întinzi subțire.

Pentru o tavă: 200g făină, 3g sare, 3-4g drojdie uscată, 150ml apă călduță, 1 lingură de ulei de măsline.

Drojdia amestecată cu apa călduță și lăsată puțin să se activeze. Dacă vreți un proces mai rapid, adăugați și foarte puțin zahăr. Se amestecă cu făina, sarea, se frământă vreo 5 minute și la final se adaugă uleiul. Iese un aluat nu foarte tare, care se lasă la crescut vreo oră sau până își dublează cantitatea.

Aluatul se întinde și se coace în tavă unsă cu ulei sau pe hârtie de copt. Pe aluat puneți ce ingrediente vreți, dar vedeți să nu fie foarte multe, că riscați să se ardă pe o parte și pe cea de sus să rămână necopt.

Vezi mai multe variante de pizza aici.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *