Cel mai bun sos de roșii este cel pe care îl faci tu acasă. :)))
No bine, și eu cumpăr uneori ketchup din magazin, dar nu se compară cu sosul de roșii făcut în bucătăria de acasă. Plus că dacă ai niște roșii care se strică, uite un motiv bun să nu le arunci. 😀
Poți să faci sos din roșii tăiate, tocate sau blanduite. Orice variantă preferi, depinzând totodată și de răbdare, timpul avut la dispoziție și echipamente.
Practic roșiile tocate sau făcute suc le pui la fiert, le condimentezi cu sare și puțin zahăr (musai, să corectezi aciditatea) și alte condimente precum cimbru, busuioc etc. și lași să fiarbă la foc mic, amestecând, până se evaporă din apă și se îngroașă sosul natural. Sunt variante în care se îngroașă cu făină sau amidon, dar eu nu sunt fanul acestora.
În cazul de față avem o variantă cu jumătate roșii tocate și jumătate suc, plus niște jalapeno murat tocat și mult pătrunjel verde. A ieșit o variantă mai rustică, tocmai bună pentru frittata sau tortilla de patatas (cartofi), e fix același lucru.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.