La noi acasă prăjitura cu căpșuni era de fapt un tort super rapid cu fructe de sezon. Pentru ea ai nevoie de o tavă specială, rotundă ca pentru tarte, dar mai adâncă în mijloc, astfel încât să coci blatul, să îl întorci și să ai loc pentru cremă și fructe. Muuuuulte fructe. 😛 Dar dacă nu ai, merge și tava rotundă de tort cu fund detașabil. 🙂
Și când colo, ce să vezi? Tortul nostru cu căpșuni este de fapt clasicul Erdbeerschnitte, cu un blat pufos de pandișpan, o budincă de vanilie și căpșuni acoperite de gelatină roșie. Yummy! 😀
Pandișpan: 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de ulei, 4 linguri de făină, un praf de sare, un plic de praf de copt. 4 albușuri le bați spumă cu praful de sare și 2 linguri de zahăr. Separat amesteci cu mixerul 4 gălbenușuri cu 2 linguri de zahăr, 4 linguri de ulei, praful de copt stins cu puțină zeamă de lămâie, după care adaugi alternativ spuma de albușuri și 4 linguri de făină. Coci la foc mediu spre tare într-o tavă pe hârtie de copt sau unsă cu unt și tapetată cu făină vreo 20 de minute. Blatul este copt când scobitoarea iese curată.

Budinca de vanilie: un plic de budincă de vanilie de la Dr. Oetker amestecat cu 2-3 linguri de zahăr și 450ml lapte sau suc de portocale, pentru cei ca mine, certați cu laptele. Urmărești instrucțiunile de pe plic și într-un minut ai crema fierbinte pe care o torni peste pandișpanul răcit.
Topping: jumătate de kilogram de căpșuni, curățate de codițe și frunze, spălate, uscate și tăiate felii; le aranjezi artistic peste budincă, imediat după ce ai turnat-o. Deasupra torni gelatină roșie de la Dr. Oetker, făcută dintr-un plic de gelatină, 2 linguri de zahăr și 250 ml apă/suc de fructe; din nou vezi instrucțiunile de pe plin.
Bagi la frigider vreo oră.
Porționezi și consumi la cafea. Sau fără cafea. Sau mănânci direct de pe platou. :)))))
PS: Blatul acestui dezastru ultra-mega-delicios arată atât de galben pentru că este făcut cu ouă de casă. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.