Ep. special [italian] – pizza cu dovlecel și măsline

No bine, de fapt trebuia să fie cu zucchini și măsline negre, dar am făcut cu ce am găsit la magazin. 🙂

Mai întâi pregătiți ingredientele: blatul de pizza – dacă nu aveți timp, este gata de cumpărat de la magazin sau decongelați, zucchini sau dovlecel, spălați, curățați de coajă sau nu și feliați subțire, măsline negre fără sâmbure, tăiate felii, niște mozzarella. Condimente: sare, piper, oregano.

Blatul întins în tavă îl ungeți cu puțin ulei de măsline – dar așa, să nu se vadă 😛 – după care aranjați feliile de zucchini/ dovlecel într-un singur strat, mai stropiți cu puțin ulei, condimentați cu sare și piper și dați la cuptor vreo 15-20 de minute. După care scoateți tava, adăugați măslinele, mozzarella și oregano și reintroduceți la cuptor, pentru încă 5-10 minute, astfel încât brânza să se topească, să prindă o crustă frumoasă, iar blatul să fie ars atât cât trebuie. 😀

E chiar bună. 😛

Rețeta este italiano-americană din California și este din cartea Giada at Home, Giada de Laurentiis.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.