Ep. 216 – foietaj rapid cu legume

Dacă tot este luna cu mai multe legume, uite aici o rețetă dezastruos de simplă. 🙂

Dintr-o foaie de aluat foietaj proaspăt, de la Lidl, tăiem 6 pătrate pentru o tavă de brioșe; din ce rămâne, vom face pateuri cu legume. Aluatul îl potrivim în tavă; colțurile vor da pe dinafară, dar nu are nimic, pentru că vor fi pe post de capac.

Separat, într-o tigaie, călim niște legume, ce avem prin casă. Eu am folosit morcov, păstârnac, apio, resturi de măsline negre și ghimbir. Condimentăm cu sare, piper, vegeta, coriandru praf și niște sos de soia, către final. Legumele trebuie să fie moi și fără ulei/sos. Și da, încercați să nu le ardeți. :)))

Încălzim cuptorul. În tava cu aluat punem două-trei linguri de legume semi-calde, să umplem formele, după care acoperim folosind colțurile de aluat.

Din aluatul rămas tăiem pătrate sau dreptunghiuri pe care le umplem cu legume și pe care le acoperim cu altă bucată de aluat.

Coacem la cuptor, foc potrivit, vreo 10-15 minute. Verificați, să nu se ardă.

Sunt bune și calde, și reci. 🙂

Și uite așa ne-am făcut norma de legume și vegano-vegetariene. 😛

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *