N-am avut timp de făcut prăjituri, dar am mâncat Portokalopita la mall, motiv pentru care am căutat rețeta, căci la un moment dat o voi reproduce și eu. Seamănă cu baklavaua, e tot așa dulce, doar că în loc de foi de plăcintă cu nuci și sirop avem foi cu o cremă de iaurt și portocale, și, of course, sirop. :))
Grecii spun că reciclează creativ resturile de foi rămase de la făcut plăcinte de tot felul. Foarte fain. 🙂
Pentru o tavă cu 10 porții, punem în tava de jena unsă cu ulei foile de plăcintă (400g) tăiate fideluță. Deasupra vom turna o cremă din 5 ouă, 100g zahăr, zeama și coaja de la 2 portocale, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, 280g iaurt grecesc și 180ml ulei de măsline. Ne asigurăm că foile sunt acoperite complet de cremă și decorăm cu felii de la 1-2 portocale.
La cuptor, 180 grade, 45 de minute. Când este gata se scoate și se toarnă deasupra un sirop din 350ml apă, 400g zahăr, zeama de la o portocală.
Se consumă rece, după câteva ore. Cu o cafea amară. 😀 Și dacă nu ați dat în diabet, ne auzim cu alte dezastre zilele următoare. 😛
Și uite încă o idee, de tartă cu macha, care nu era deloc rea la gust. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.