Biscotti sau cantucci sunt niște biscuiți cu migdale italieni, pe care e musai să îi muiați în cafea sau ceai, altfel riscați să vă rupeți dinții în ei. :)))
Specificul acestora, pe lângă migdalele întregi din ei, sunt faptul că se coc de două ori. Lucru pe care nu l-am priceput de prima oară, dar care în practică nu este foarte complicat. 🙂
Ingredientele sunt făină, zahăr, ouă și migdale și seamănă cu pișcoturile.
Rețeta: 250g făină, 250g zahăr tos, 2-3 ouă medii bătute, 1/2 plic praf de copt, 135g migdale, coaja de portocale/ lămâie. Făina, zahărul și praful de copt se amestecă într-un vas, după care se încorporează ouăle bătute, câte puțin. La final iese un aluat ca de biscuiți, care nu trebuie să fie lipicios. În el se adaugă migdalele întregi și coaja de citrice și/sau esențe. Din aluat se formează două rulouri pe masa presărată cu făină, care se vor coace pe hârtie de copt, la foc potrivit, vreo 30 de minute. După care se scoate, se lasă 10 minute, se taie fiecare rulou în felii groase de un deget, care se vor reintroduce la cuptor pentru încă 20 de minute. Asta e coptul de 2 ori. 🙂 Ies două tăvi de biscotti lunguieți.
Eu nu am pus migdale, că nu am avut și am mai pus niște esență de portocale și puțin lichior Amaretti, să-i dea gust. Motiv pentru care aluatul a avut nevoie de mai multă făină. Logic. După care le-am ars puțin pe fund, în tura unu și le-am ars iar în tura doi. Ca un dezastru adevărat ce sunt. :)))))
Datorită compoziției, când se răcesc se întăresc. Motiv pentru care au nevoie să se hidrateze cu vin sau cu un espresso. 😀
Da, frate, i-am ars și sunt ușor frustrată și enervată, pentru că după atâtea experimente îmi imaginam că abilitățile mele sunt ușor peste acest nivel… dar o să cercetez mai intens problema temperaturii, că bănuiesc că de acolo mi se trage (nu de la faptul că-s dezastru șef :))) ).
Rețeta este de la Paul Hollywood.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.