Ep. special [ardelenesc] – borș de lobodă

Rețeta originală este dreasă cu ou și smântână. Dacă sunteți cititori fideli ai acestui blog, știți că eu nu dreg ciorbele. Sorry. Poate secolul viitor. :))))

Este de post cum scrie în multe rețete pe net? Nu, că baza este o supă de oase. Dar eu am făcut o variantă vegană, voi faceți cum vă place. 🙂

Morcov, ceapă, țelină, cuburi mici, călite cu puțin ulei de floarea soarelui. Eu am mai pus și o gulie. Adăugați apă și lăsați să fiarbă. Când legumele sunt aproape fierte, ceapă verde și lobodă roșie, tocate și puțin orez și mai lăsați să fiarbă. Acriți cu borș (sau oțet, dacă nu place borșul). La final, leauștean și pătrunjel verde tocat.

Suc de roșii? Eu n-am pus, că iese ok la gust și este colorată de la lobodă, dar dacă vreți, puteți adăuga puțin, către final.

N-aș mânca prea des, dar este un dezastru ok și rapid de făcut. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *