Ep. special [acrucamine] – salată murată rapidă

No bine, astăzi sărbătorim cu murături și acrituri rapide. Specialitatea dezastrului de mine, lol. :))))

Bineînțeles că am găsit o rețetă pe pinterest, pe care am adaptat-o și care a ieșit ok la gust, dar frate nu arată nicicum precum pozele ălea fotoșopate de pe net!

Ideea e super faină, în loc să pierzi timpul cu murăturile de toamnă, pregătești o rețetă rapidă, un borcan-două pe care le ții la frigider și le consumi imediat. Garnitură pentru diferite feluri de mâncare. Inclusiv pentru șaorma cu de toate. 😀 Plus faci economie și la borcane, și la spațiu. Că știm că multe apartamente nu mai au cămări și spațiile nu au temperatură constantă.

Buuuun. În cazul de față avem ridichi, morcovi, ceapă și castraveți. După ochi, o legătură de ridichi, un morcov, o ceapă mijlocie și niște castraveți. Să fie aproximativ egal din fiecare. Spălate, curățate, tăiate felii mici sau bastonașe. Sau date pe răzătoare mare. Plus un cățel de usturoi tocat mărunt și niște oregano.

Într-o oală amesteci oțet de vin cu apă – eu am pus 1 la 2, în rețetă era fix invers, și le pui pe foc, când începe să fiarbă lichidul adaugi sare, zahăr/miere – după gust, usturoi și oregano și amesteci să se topească zahărul. Pentru legumele de mai sus ajung cam 2 pahare de lichid, dar vezi și tu. Lași 10 minute să se răcească puțin și torni fierbinte peste legumele puse în borcan.

Faza este că oțetul și sarea decolorează ridichile, care arătau, of course, perfect roșii în poza de pe net.

Lași să se răcească, pui capacul și bagi la frigider. Consumi în săptămânile viitoare.

Sau cauți o cămară plină de borcane cu murături și te servești de acolo. Uite ce idee dezastruos de rapidă… :)))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *