Cookingbookclub 20

Nu știi ce să gătești luna aceasta? 🙂 Servus, #cookingbookclub de azi vine cu cea mai ciudată carte de bucate pe care am citit-o vreodată: The ScrapsBook de la Ikea, scrisă în colaborare cu bucătari din nordul continentului american. Carte din care vom încerca și noi – eu și cu voi – vreo câteva rețete, că uite cum se potrivește cu tema bucătăriei verzi de luna aceasta: de a folosi resturile de mâncare într-un mod creativ. 🙂

No bine, la modul general, la noi în familie resturile – sau leftovers – generate, de exemplu, de la o masă de duminică sunt folosite pe post de prânz sau cină în ziua/zilele următoare. Uneori reîncălzite, alteori recombinate, ideea e să mănânci tot ce ai gătit, să îți placă și să fie nutritiv.

Ikea plusează în această carte și ne învață cum să gătim cu aproape tot – inclusiv coji de banane sau legume veștejite (mi se întâmplă și mie, csf ncsf) și cum să facem compost din ceea ce nu putem folosi. Dacă sunteți preocupați de temele eco și de sănătatea planetei și funcționați pe buget redus, probabil că multe din ideile Ikea le aplicați deja într-o formă sau alta. Drept urmare va fi un exercițiu bun de a vedea ce faceți și ce nu. Dacă vă preocupă subiectul mai recent, atunci uite cum vă veți îmbogăți cunoștințele de la o sursă verificată. 🙂

Și orice zi este bună pentru puțin mai multă creativitate în bucătărie. 😀

Dacă încercați vreo rețetă și vă place rezultatul, lăsați un comentariu. Rețetele încercate de mine vin, ca de obicei, luna viitoare. 🙂

#cookingbookclub #letsgetgreen! pentru că anul acesta bucătăria noastră devine verde.

Intră și tu în gașca #dezastruinbucatarie, pe facebookinstagram sau pinterest.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici. Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. Și dacă ești pasionat de #prăjitorturișicafea, apasă aici. Nu uita că să previi este mai ușor decât să tratezi și că nu poți arde rețete cu succes dacă nu știi prim ajutor în bucătărie – citește aici mai mult.