Ep. 203 – cannelloni (aproape) vegan

Un morcov, un păstârnac, o ceapă mare, 2 ardei, că se stricau prin frigider, niște urme de pătrunjel verde. Spălate, curățate, tocate și puse la călit cu niște ulei de măsline. 100g de linte verde (da, am măsurat-o, căci sunt într-o fază…). Completat cu apă și condimentat, după preferințe. Ale mele au inclus vegeta, piper, cimbru, mentă și busuioc. Așteptat să fiarbă legumele. Când este aproape gata, turnat puțin suc de roșii.

Umplut 15 cannelloni (150g de paste) cu legumele, acoperit cu telemea rasă (dacă nu puneți, este vegan 🙂 ) și cu restul de sos, plus completați cu suc de roșii, care să acopere toate pastele. Tehnica mea a fost una de chinez bătrân, un cannelloni ținut în echilibristică într-o lingură și umplut cu lingurița.

La cuptor, foc potrivit, până sunt pastele fierte și brânza formează o crustă frumoasă deasupra. Adică puțin ars. :))))

Ies 3 porții.

Dacă vi se pare prea puțin per porție, completați cu salată. Muuuuuultă salată.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *