Ep. special [coproducțieChefșitata] – ciorbă de burtă

Sincer, eu nu înțeleg atracția oamenilor pentru ciorba de burtă sau pentru orice zeamă cu smântână în ea… Evident că nu mănânc așa ceva, nici măcar mirosul nu-mi place. Dar povestitul rețetei este o cu totul altă treabă. 🙂

Drept urmare am stat la povești cu tata și Chef și a rezultat că primul lucru pe care îl faceți va fi să mergeți la magazin, să cumpărați burtă gata pregătită – curățată, opărită și congelată. Căci procedeul de a curăța și pregăti burta este o chestiune ușor complicată și super scârboasă. Mă rog, dacă e după mine, mai bine mergeți și cumpărați ciorba gata făcută. De alții. :))))

Ca să faceți ciorba puneți la fiert într-o oală burta tăiată bucăți, un os sau rasol de vită și când sunt aproape fierte, legumele obișnuite de supă: morcov, țelină, pătrunjel rădăcină, ceapă; condimentați cu sare și piper – nu exagerați! Când sunt fierte toate ingredientele, strecurați zeama, după care, în altă oală, veți pregăti rezultatul final: puneți burta fiartă, tăiată fideluță, zeama de supă, dres făcut din smântână cu ouă, amestecat ușor cu un tel, mujdei de usturoi, gogoșar murat tăiat fideluță și niște oțet.

Carnea de vită și legumele le folosiți la o salată sau la un fel principal de mâncare.

Cică e bună să te trezească din mahmureală dimineața, alături de tuslama (un soi de mâncare din burtă cu hrean).

Se servește cu pâine și ardei iute. Incluse în preț, lol.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *