Ep. 200 – mere coapte, rețeta familiei

200 de episoade, 200 de dezastre mai mult sau mai puțin reușite, dar am mâncat tot-tot, chiar și ce am ars. :)))))))

Astăzi sărbătorim episodul 200 cu rețeta de mere coapte a familiei. 🙂 Un desert simplu, gustul copilăriei, care se mănâncă fierbinte în orice zi, la orice oră și de preferat imediat după ce l-ai scos din cuptor. 😀

În cazul nostru, fiecare are două mere la porție, drept urmare tava de friptură, se acoperă cu felii de pâine (merge din cea care nu este foarte proaspătă, uite ce idee bună ca să nu o arunci!) și cu mere spălate și scobite în prealabil de cotor. De aici, creativitatea și mofturile sunt baza. 🙂 Noi umplem mijlocul gol cu un vârf de linguriță de zahăr, un praf de scorțișoară și puțin unt și doar cu scorțișoară, mai ales dacă sunt un soi dulce. Voi puteți adăuga fructe uscate sau nuci. Ca soi de mere, puteți folosi Golden sau Ionatan, care sunt mai zemoase.

La cuptor, la foc potrivit, până când merele se înmoaie, zahărul și untul se transformă într-un sirop și pâinea se prăjește pe partea de jos și devine însiropată pe partea de sus.

Mai simplu de atât nu se poate dezastrelor! 😛

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *