Ep. special [dinfrigider] – zacuscă rapidă cu vinete și morcovi

Ar fi trebuit să fie… habar n-am ce ar fi trebuit să fie. :)))) Am scos o pungă de vinete coapte din congelator și m-am uitat intens la ea, pentru că aș fi vrut să gătesc altceva decât clasicele vinete de întins pe pâine. Poate lasagna? Nuuu, altceva.

Drept urmare a ieșit un soi de zacuscă super rapidă. 😛 Invenție proprie, dacă nu vă place, reclamațiile se primesc în comentarii. LOL.

Într-o tigaie am pus la călit cu puțin ulei doi morcovi tăiați foarte mărunt (sau dați pe răzătoare) și o ceapă mare tocată, am mai adăugat un sfert de pahar de apă și am așteptat să se înmoaie legumele. Am condimentat cu sare, piper, vegeta și praf de coriandru. După care am adăugat vinetele decongelate și jumătate de borcan de sos de roșii și când mi s-a părut că urmează să se ardă, am stins focul. :))) Am băgat legumele în blender și a ieșit un sos foarte gros, în care am mai turnat zeama de la o lămâie. Dar voi condimentați cu ce vreți, important e să fie comestibil rezultatul.

Faza interesantă e că nefolosind foarte mult ulei, n-a ieșit atât de grețos precum zacusca obișnuită sau vinetele simple.

Se poate mânca atât rece, cât și cald. Și e vegan, logic.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *