Ep. special [rețetacasei] – Cheesecake cu sos de fructe de pădure

Făcut cu mânuțele astea două, cine ar fi crezut!!! 😀 😛 😀 Rețeta casei de la Chef, care mi-a ieșit chiar și mie, dar coaptă într-un cuptor mai bun, nu al meu, că la mine s-ar fi ars sigur. :))

Cheesecake este o prăjitură fină de brânză, cu o crustă subțire de biscuiți și o glazură de smântână dulce, care se consumă cu o lingură de sos de fructe de pădure și se coace la cuptor, într-o formă de tort. Și la care eu am strâmbat din nas foarte mulți ani. Până într-o zi. :))))

La origini este din Grecia antică, dar o variantă a fost găsită în cărțile de gătit englezești din 1390. Cele mai faimoase rețete actuale vin de peste Ocean. Cea de astăzi este varianta de Cheesecake New Yorkez. Logic (prietenii știu de ce). 🙂

Indiferent de ce ați auzit, că este foarte greu să faci acasă și să îți iasă, pot să vă spun că trebuie răbdare și ingrediente de calitate. Și un cuptor bun. 🙂

Cum se face:

Îngrediente: Brânză Philadelphia 1 kg, 3 ouă, 150g zahăr pudră; 300g smântână, o lămâie mică, 110 g zahăr pudră; 200g biscuiți de graham sau digestivi, 1 linguriță de scorțișoară, 100g zahăr pudră, 50g unt.

Se amestecă biscuiții, scorțișoara, zahărul și cu untul topit călduț – în blender. În tava rotundă de tort, cu fund care se desface, se pune compoziția de biscuiți și se dă la frigider 1 oră.

Se amestecă brânza cu ouăle și zahărul ușor, cu mâna, să nu înglobeze aer mult, după care se toarnă peste biscuiți. Se dă la cuptor, la foc mic 120 grade, vreo 2,5 – 3 ore. Va fi deasupra ușor gălbui – dacă se arde, data viitoare lăsați mai puțin. 🙂

După care se scoate din cuptor, se lasă 30 minute – 1 oră să se răcorească, apoi se pune deasupra amestecul de smântână: smântâna, cu sucul de la o lămâie mică și 110 g zahăr, omogenizate.

Incingi cuptorul la 220 grade (foc mare) și bagi cheesecakeul încă 10 minute. Scos, lăsat la răcit.

Se consumă în ziua următoare, după ce a stat o noapte la frigider. 😀 Ies cam 8-10 felii.

Sosul de fructe de pădure se face din fructe de pădure și zahăr, plus un pic de zeamă de lămâie.

Este… dezastru curat!

Dacă vreți să testați pe musafiri de aceste sărbători, încercați mai întâi pe voi și cei foarte apropiați. 🙂 Și dacă ați impresionat audiența, așteptăm feedback. 😉

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.