Ep. 192 – salată de paste fundițe

Dragi iubitori ai dezastrelor, azi avem ceva ușor, printre grătare, fripturi și alte cele și care să ne pregătească pentru marea lună a sarmalelor, cozonacilor și alte grătare, fripturi și murături. 😛

Cea mai veche rețetă de salată de paste a familieidezastru, pentru care ai nevoie de paste fundițe sau farfalle. Care sunt foarte aspectuoase, în farfurie și în poze, dar care-s dezastru la fiert. :))))

Noroc că rețeta nu e foarte complicată, că altfel ați pierde o zi pe fiert paste, ca să vă iasă instagram ready. 😀

No bine, o pungă de paste fundițe, fierte al dente (nu le distrugem) într-o oală mare cu apă și puțină sare, strecurate și scurse de apă. Se amestecă cu o pungă de legume mexicane, decongelate și fierte separat. Dacă nu vă place ideea de congelate, atunci morcov, porumb și mazăre, tăiate cuburi și fierte. Mai adăugăm niște ceapă roșie tăiată peștișori, un ardei roșu cuburi mici și un borcan de castraveți acri, tăiați felii. Sare, piper și dressing simplu, cu ulei/oțet sau ulei/lămâie.

Fanii carnivori pot adăuga carne fiartă tocată mărunt – pasăre, porc, vită, nu contează (sau reciclați un grătar, LOL). Restul au o salată vegană. Dacă nu te poți abține, merge și o lingură de maio lângă, dar să nu te plângi când o să te urci pe cântar. :)))))

Și acum spuneți, cum stați cu varza murată? 😀 😛 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *