Ep. special [românesc] – Cordon Bleu

De Ziua României – care e mâine, știu, dar guvernul ne-a dat liber de azi :D, avem astăzi cel mai de fițe preparat local. Care nu e chiar local, că e la origini elvețian cu nume franțuzesc, dar noi îl știm de la sindrofiile cu ștaif românești. Cordon Bleu cu cartofi. Eu mâncam cartofii uitându-mă la carne, că nu mi-a plăcut niciodată combinația de porc cu cașcaval. Doar că între timp am crescut mare. :))) Și am încercat atâtea rețete pentru blog, că uite, am mâncat și Cordon Bleu. Gătit de Chef im-pe-ca-bil!!!!

No bine, acest fel de mâncare este un șnițel rulat, făcut din porc sau vițel (sau piept de pui) și umplut cu șuncă și cașcaval. În cazul meu, cașcaval afumat, că sunt într-o fază…

Ca să îl gătiți aveți nevoie de felii de carne tăiate foarte subțiri, pe care le băteți, după care le condimentați cu puțină sare și piper.

Separat pregătiți felii de șuncă subțiri și felii de cașcaval, tot subțiri. De asemenea în trei vase separate pregătiți făină, ouă amestecate bine cu furculița și pesmet.

Puneți pe fiecare felie de carne câte o felie de șuncă și una de cașcaval și rulați – ca la clătite; dacă aveți nevoie, fixați cu o scobitoare, să nu se desfacă. După care dați ruladele prin făină – ou – pesmet – ou – pesmet. Practic de două ori prin ou și pesmet, ca să țină compoziția legată.

Se prăjesc în baie de ulei fierbinte pe ambele părți. Dacă ați folosit scobitori, scoateți-le cu grijă înainte să le serviți.

Una la porție cu garnitură de cartofi – natur sau la cuptor. Și, în cazul nostru, fasole păstăi verde sotată cu niște kaizer. Plus o sălățică! 😛

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *