Ep. 189 – tortilla cu legume

Voi nu știți, dar maică-mea a avut colecție de Practic în bucătărie. Din care și-a păstrat un folder de rețete. Pe care din când în când le încearcă, spre satisfacția sau dezamăgirea (după caz) colegilor de apartament. 😀

Dintr-o astfel de experiență satisfăcătoare a rezultat rețeta de astăzi, tortilla cu legume, făcută în cuptor. 🙂 Care arată a dezastru mai mult decât comestibil, go-go mama! 😛

Am făcut și eu tortilla și a fost ok, dar pe aragaz nu în cuptor. Problema cea mai mare fiind să o întorc de pe o parte pe alta fără să o distrug. Drept urmare varianta în tavă la cuptor pare mai de bun simț. Și în loc de mic dejun poți să faci chiar o cină. 🙂

Cum faci: pregătești întâi cartofii; îi speli și îi fierbi într-o oală cu puțină sare; când sunt aproape gata (furculița întră ușor în ei), îi iei deoparte, scurgi apa, îi lași să se răcească puțin și îi cureți de coajă și îi tai felii. Cred că se pretează mai bine cartofi roșii, care să nu se sfărâme când îi tai.

Într-o tigaie călești niștea ceapă roșie și ardei gras, adaugi cartofii, o mână de mazăre fiartă, niște pătrunjel verde, niște roșii tocate, condimentezi cu sare, piper, cimbru. Compoziția o torni într-o tavă unsă cu unt sau ulei. Deasupra torni omletă (poți amesteca ouăle cu puțin lapte) și condimentată cu boia, piper și nucșoară. Sau ce vrei tu.

Rețeta de inspirație spunea la 300g cartofi, 6 ouă omletă, pentru două porții. Dar calculează în funcție de câte porții vrei și de ce tăvi ai.

La cuptor, foc potrivit, vreo jumătate de oră, până se face omleta.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.