Ep. special [italian] – linguini cu măsline și capere

No bine, când am avut măsline, am rămas fără capere, când am cumpărat capere, am terminat măslinele și când în sfârșit le-am avut pe amândouă, m-am trezit că nu am linguini. :))) Așa că am mai dat o fugă la magazin – de fapt prin vreo trei magazine, după care, acasă, m-am trezit că nu mai știu pe unde am pus rețeta. :))))) Dezastru tipic!

Este o rețetă italiană de la prietenul nostru Tucci, cu paste lungi – dacă nu aveți linguini, folosiți spaghetti și un sos de roșii care conține, logic, capere și măsline.

Într-o tigaie/cratiță pregătiți sosul: niște ceapă tocată și un cățel de usturoi, plus sare și piper, călite în niște ulei de măsline, peste ele adăugați niște capere și niște măsline kalamata – sau ce aveți prin casă/ ce vă place, după care turnați deasupra o conservă de roșii în bulion sau roșii proaspete tocate. Mai puneți niște busuioc și lăsați să fiarbă la foc mic.

Separat fierbeți al dente pastele în apă cu puțină sare – nu le faceți praf!

Combinați pastele cu sosul și împărțiți în farfurii. Deasupra parmezan, pentru doritori. Sau mâncați direct din tigaie, nu ne supărăm. :))))

Poftă bună. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.