[prăjitorturișicafea 19] – tort de ciocolată

Dacă ai timp și ingrediente, uite aici o rețetă rapidă de tort de ciocolată. 🙂 Tocmai bună pentru cafea. 😀

Este un tort clasic, cu un blat cu cacao și o cremă ganache, plus ceva fructe deasupra pentru impresia artistică. 😛 Noi am avut căpșuni, voi folosiți ce aveți.

Ingrediente blat: 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de făină, 2-3 de cacao, 4-6 linguri de apă, 4 linguri de ulei, un vârf de sare, praf de copt.

Pentru pandișpan, amestecați albușurile cu zahărul tos, când acesta este topit, adăugați gălbenușurile, sare, praf de copt (se poate și fără), ulei, și, alternativ, făină + cacao și apa. Iese un aluat gros, care curge pe care îl turnați într-o tavă rotundă de tort, unsă cu grăsime și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt. La cuptor, foc potrivit, vreo 30-45 de minute sau mai mult – încercați cu o scobitoare.

Crema: ganache de ciocolată, respectiv ciocolată topită și frișcă în cantități egale. 400g ciocolată și 400g frișcă. Topiți ciocolata cuburi pe foc sau în cuptorul cu microunde (vedeți să nu o ardeți!!!) și adăugați frișca, amestecați cu telul până se răcește. Dacă iese mai multă cremă, o țineți la frigider și o folosiți pentru alte prăji. 🙂

Când blatul este rece, tăiați în 3 felii; împărțiți crema în patru; montați tortul: prima felie, un strat de cremă, felia a doua, al doilea strat de cremă, felia numărul trei și restul de cremă cu care acoperiți și lateralele. Deasupra aranjați frumos bucățile de căpșuni. Dacă vreți să însiropați feliile de blat, folosiți zeama de compot de fructe sau faceți sirop din apă, zahăr și rom.

Și dacă reușiți, încercați să nu mâncați tot într-o zi! :))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *