Ep. 187 – Martini cu pere și ghimbir

Dacă vreodată vă invit la mine la cocktailuri, vă rog insistent să mă refuzați. Inventați ceva, că vi s-au ars sarmalele pe foc, că vă plânge amantul/a acasă, că tocmai vi s-a rupt tocul de la pantofi, orice. E spre binele vostru, jur… 😀 😛 😀

Pentru că acest Halloween este horror irl (în viața reală dezastrelormicișiroz), am mai găsit o rețetă de cocktail, de toamnă, cu pere și ghimbir. Pe pinterest, cea mai bună sursă de rețete. Photoșopate. :))))

În esență suna realizabil, probabil un pic dulce, dar uite, avem ingredientele la îndemână. Și sucul pe raft la supermarket. Și avem și pahar de martini. :)))

Cum se face: se ia un pahar de martini nefolosit și se spală bine de tot, după care se lasă la uscat. 🙂 Se cumpără o cutie de nectar de pere din care se folosesc 2 măsuri. Se combină într-un pahar – nu cel final, cele 2 măsuri de suc cu 4 măsuri de bourbon. Sau invers, dacă nu prea le aveți cu alcoolul. Și se mai adaugă niște apă. Gustați și vedeți ce și cât trebuie. Se mai adaugă niște miere, zeamă de lămâie, ghimbir ras și scorțișoară. Se lasă puțin, se mai gustă. După care se strecoară și se toarnă în paharul uscat și trecut cu partea de sus prin zeamă de lămâie și niște zahăr brun.

Se ornează cu o felie subțire de pară.

Se bea tot paharul. După care se concluzionează că 1, e cam dulce, 2, e cam alcoolizat (data viitoare punem mai mult suc și apă) și 3, de ce scria în rețetă că trebuie și o pară întreagă?????

Pentru alte dezastre de sezon (ceva idei pentru restul de nectar de pere??), nu ezitați să mă citiți. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *