Ep. 185 – minestrone

Minestrone este o supă consistentă roșie, de origine italiană, cu o bază de fasole boabe, cu legume, paste sau orez (sau amândouă), eventual carne.

Practic o supă groasă (sau o tocană lungă) făcută cu ce ai prin casă și care să fie sățioasă.

Sunt tone de rețete pe net, eu m-am inspirat de la Jamie Oliver. Am pus în oală ceapă roșie tocată, un cățel de usturoi, morcov, apio și un cartof, mărunțite, sare, piper, niște vegeta, ulei de măsline și niște kaizer afumat tocat și le-am călit ușor, după care am adăugat apă, oregano și foi de dafin și am lăsat să fiarbă la foc mic. Când legumele s-au fiert, am adăugat o conservă de roșii fierte și paste scurte. La final am pus fasole boabe fiartă, din conservă și pătrunjel verde tocat deasupra.

Și ca să fie dezastru, mi s-a părut că pastele sunt puține, așa că am pus dublu. Motiv pentru care minestronele meu a rămas cam fără zeamă. :)))))

Bună pentru vremea de afară. Și aproape vegană. :))) O puteți face și fără kaizer. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *