Ep. 183 – crostini cu ardei roșu

Astăzi avem ceva rapid, bun și italian, ca să ne meargă bine toată luna octombrie! 😀

Ce sunt crostini? Un soi de pâine prăjită. De regulă baghete albe, tăiate felii mici și subțiri, date cu puțin ulei de măsline și băgate la cuptor. După care mâncate simple sau acoperite cu diverse. Seamănă de fapt cu bruschettele, doar că diferă felul de pâine folosit și sunt mai mici decât acestea – de exemplu poți folosi două bruschette la porție sau 5 crostini diferite (fiecare de vreo două mușcături) plus niște măsline și ai un aperitiv (antipasto) italian.

Echivalentul local ar fi tartine cu pâine prăjită.

În cazul de față, avem o variantă vegetariană, pe care am adaptat-o la condițiile din bucătărie. Că dura prea mult și nici nu am avut chef să folosesc cuptorul pentru atâta lucru. Așa că am folosit o tigaie Tefal și rezultatul a fost super ok.

Feliile de baghetă (ciabatta în cazul meu) le-am stropit cu puțin ulei de măsline și le-am prăjit în tigaie până au devenit aurii. Le-am întors pe ambele părți, dar cred că merge mai ok dacă prăjiți o parte, după care întoarceți feliile și adăugați chestii, astfel încât să se prăjească și pe partea cealaltă în timp ce se topesc chestiile de deasupra. No bine, ați înțeles ideea. :)))

Am pus deasupra felii de ardei roșu copt și niște mozzarella (rețeta era cu mozzarella afumată). Încă vreo câteva minute la foc potrivit, să se topească brânza și voila, un dezastru rapid și bun.

Rețeta este din cartea “Everyday Italian” de Giana de Laurentiis.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *