Ep. special [românesc] – orez cu prune

Atunci când gătești o rețetă, faci pozele, dar uiți să scrii textul. Și îți ia aproape un an să îți reamintești de unde era rețeta. Și trebuie să o iei de la capăt. Gătit, pozat, scris. 😀

Orezul cu prune este o rețetă de iarnă, pentru că se face cu prune uscate. Doar că eu am găsit o rețetă mai veche cu prune proaspete și mi-a părut bună de încercat.

În varianta originală, orezul și prunele fierb împreună. Mie mi s-a părut riscant. :))))

Drept urmare am fiert întâi niște orez separat. Eu am prin casă basmati sau orez cu bobul lung; cel cu bob rotund se face praf și nu îmi place. Fierbeți pentru câte porții vreți să faceți, în apă ușor sărată și cu un strop de ulei, după care clătiți cu apă rece și dați deoparte.

Într-o cratiță/tigaie puneți la călit niște ceapă tăiată mărunt sau peștișori cu niște ulei de floarea soarelui, când este aurie adăugați prunele, spălate și curățate de sâmburi și tăiate felii și orezul fiert. Condimentați cu sare, piper, ce altceva vă mai place și lăsați vreo câteva minute, până se înmoaie fructele și orezul capătă o culoare frumoasă.

Dacă găsiți rețete cu adaos de zahăr, nu mi se pare necesar, fructele au suficient.

Bun pentru atunci când vrei ceva vegan de mâncat, super rapid.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *