Țineți-vă respirația puțin, că azi avem o delicatesă de Manhattan! 😀 Supă cremă de păstârnac și pere, cu puțin vin și fără lapte sau smântână, ca să o poată consuma și clientul din dotare. :))))
Am modificat cantitățile, pentru că eu gătesc de regulă ochiometric. 🙂 Așadar, pentru 2-3 porții am folosit jumătate de ceapă albă, 3 păstârnaci nu foarte mare, un fir de apio și 2 pere. Legumele și fructele curățate de coajă și spălate bine, apoi tocate mărunt. Am folosit pere Williams, dar bănuiesc că puteți folosi și alt soi, important este să fie coapte.
În oala mea de supă am pus legumele la călit cu puțin ulei (în rețetă se sugerează unt), sare, piper negru și după câteva minute am adăugat perele, niște rozmarin și trei sferturi de pahar de vin alb. Am lăsat să fiarbă la foc mic, până s-a redus vinul la jumătate. După care, deși ar fi trebuit supă de pui, am completat cu un cub de legume Knorr și vreo 3 pahare de apă. Că asta era la ofertă. :)) Supă a continuat să fiarbă la foc foarte mic mai mult de jumătate de oră (sau până când legumele sunt foarte fierte). După ce s-a răcit ușor, am blanduit-o, să iasă cremă. No bine înainte de momentul acesta puteți adăuga niște smântână de gătit, dacă consumați. În rețeta originală la final se mai pune oțet de pere și sare, dacă mai este nevoie. Varianta mea a fost fără.
Rețeta este din cartea “I Love New York” (me too!!!!) de Daniel Humm și Will Guidara.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună.
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.