Ep. 181 – piept de curcan cu ananas și mozzarella

Ar fi trebuit să fie șnițel umplut. Cum am mâncat eu odinioară, dar habar nu mai am unde. :)))) Cum sunt dezastru, am tăiat șnițelele cam aiurea, drept urmare a ieșit carne umplută făcută la cuptor. Bun și așa decât deloc. 😀

Bineînțeles că este genul de mâncare dietetică pentru super mofturoși. 😛 Și care poate fi modificată. Important este să aveți una bucată carne, plus una bucată fruct și niște brânză-cașcaval.

În cazul de față, un piept de curcan tăiat felii, bătute (sorry!) și condimentate cu puțină sare și piper. Dacă nu vreți curcan, folosiți pui.

Separat niște ananas proaspăt tăiat felii, mai subțiri sau mai groase, cum vă place. Depinde și de dimensiunea feliei de carne.

La fel, brânza tăiată felii. Eu am folosit mozzarella, dar merge ok și cu cașcaval, inclusiv cel afumat.

Pe jumătate din felia de carne puse felii de ananas, acoperite cu mozzarella, după care suprapunem cealaltă jumătate de felie de carne, astfel încât umplutura să fie acoperită. Carnea se poate prinde cu o scobitoare.

Feliile de carne umplute puse în tavă, cu un strop de ulei deasupra și date la foc potrivit la cuptor până carnea este făcută.

Servit cu salată sau cu garnitură de cartofi/ orez/ legume.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *