[prăjitorturișicafea 17] – negresă

Negresa este prăjitura pe care ne-a făcea mama din când în când, cu un blat de cacao și o bezea moale deasupra.

Ingrediente: 10 ouă, 10 linguri zahăr tos, 4 linguri făină, 2 linguri cacao, 6 linguri ulei, praf de copt.

Pentru blat, 6 albușuri se bat spumă cu 6 linguri de zahăr, până se topește zahărul, după care adăugăm 6 gălbenușuri, 6 linguri de ulei, un praf de copt stins cu oțet sau zeamă de lămâie și la final, 4 linguri de făină și 2 de cacao. Iese un aluat care curge ușor (este de fapt un pandișpan cu cacao).

Se pune în tavă unsă și tapetată cu făină sau pe hârtie de copt și se coace cam două treimi din timpul necesar, la foc potrivit (dacă estimăm 30 de minute în total, atunci coacem cam 20), astfel încât să fie aproape copt.

Se scoate tava și deasupra aluatului se pune bezeaua făcută din 4 albușuri și 4 linguri de zahăr, bătute tare, astfel încât dacă întorci castronul, bezeaua nu curge. Se mai coace în cuptor încă vreo 10 minute, la foc mai mic, după care se lasă până se răcește. Apoi se taie bucăți.

Foarte bună la cafea. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *