Ep. special [italian] – melcișori cu pancetta și fasole verde

Rețeta originală de la Gennaro Contaldo este “fresh broad bean & mint with ditalini”. El zice că în loc de ditalini se pot folosi penne. Eu am folosit melcișori. Foarte buni. 🙂 Și în loc de boabe prospete și verzi de fasole, am folosit fasole verde păstăi.

Bineînțeles că se face în 15 minute. Sau cât trebuie să fiarbă pastele. Separat în tigaie, cu puțin ulei de măsline, arunci niște ceapă verde tocată și pancetta și lași vreo 2-3 minute, adaugi fasolea (sau mazăre, uite încă o idee :P), adaugi pastele fierte și mai lași un minut. Condimentezi, plus niște mentă proaspătă sau ce ai, niște lămâie, pui în farfurie și deasupra pecorino sau telemea rasă, în cazul meu.

Din Pasta Book, cartea lui Gennaro Contaldo. Sau cauți pe canalul de youtube. Propriu sau al lui Jamie Oliver. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *