Ep. special [delavecini] – salată bulgărească

Faza e că de fiecare dată când văd salată bulgărească pe vreun meniu, o ignor cu grație. Pentru că e cu brânză și facem mofturi la brânză. :))))

Salata bulgărească sau shopska salad este inventată în anii 50 și este mândrul produs al turismului din socialism, precum bufetul suedez băștinaș. Sau cel puțin așa zice wiki.

Rețeta clasică cuprinde ingrediente de sezon, care reprezintă simbolic culorile steagului, adică alb – brânza telemea, verde – ceapă, castraveți, pătrunjel și roșu – roșii și ardei (proaspeți sau copți). Dressing de oțet cu ulei de floarea soarelui.

Se spală legumele și se curăță de coajă și sâmburi, se taie cubulețe, se amestecă cu dressing și se condimentează cu sare, se porționează și deasupra se pune telemea rasă pe răzătoarea mare.

Făcută acasă rapid este un produs vegetarian potrivit pentru orice vară. De pe litoralul bulgăresc sau de pe litoralul din Carpați, atunci când se inundă de la ploile actuale. :)))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *