Ep. 175 – OMG, ravioli cu șuncă!

No bine, dacă mi-ar fi spus cineva acum câțiva ani că voi ajunge să gătesc ravioli (cu mânuțele ăstea două!) de la zero, i-aș fi spus să schimbe substanța de tras pe nas! :)))) Nu doar că am făcut pastele, dar am ars și niște roșii pentru sos! Dezastruos de delicios! 😀

Pentru paste am folosit 300 grame de făină italiană de paste (din cea care seamănă a griș foarte fin) și 4 ouă mici. Gennaro zice că proporția la paste este 100g făină la 1 ou sau la 40 ml de apă călduță (varianta fără ou). Plus un praf de sare. Am amestecat ingredientele bine-bine de tot, le-am frământat câteva minute, dar nu prea mult că aluatul e lipicios, după care am lăsat să stea vreo jumătate de oră. Fiind cald, în frigider. După care am întins foi manual cât de subțire am putut… Dacă aveți mașină de paste, procesul merge super rapid.

Tot Gennaro amestecă ravioli cu orice – carne rămasă (leftovers), legume, brânză, nu contează. Ceea ce este super, pentru că în magazin nu găsești decât cu brânză sau spanac, iac iac iac. În cazul de față am avut o felie mare de șuncă, pe care am tocat-o cu robotul, să iasă un soi de pastă și am condimentat-o cu cimbru, că sare avea suficient. Aș fi putut să mai adaug un ou și brânză/cașcaval… poate data viitoare.

După care a urmat cea mai complicată parte: pe o jumătate de dreptunghi de paste am pus din loc în loc câte o linguriță de umplutură, am acoperit cu cealaltă jumătate și am apăsat bine cu degetele, să se lipească pastele peste umplutură, după care am tăiat să iasă ravioli, adică niște pătrate. Am un cuțit ondulat, care e perfect pentru asta. 😀

Într-o oală am pus apă la fiert cu (se poate și fără) puțină sare și când a început să fiarbă am pus ravioli. 6-8 la porție, mai de dietă așa. :)) Practic, ca la găluștile cu prune, se ridică la suprafață și rămân acolo până sunt fierte și scoase. Sigur mai mult de 3 minute, până ați încercat pastele și sunt fierte.

Pentru sosul de roșii, am tăiat niște roșii care se stricau și le-am pus în cratiță cu puțin ulei de măsline, sare, piper, un strop de zahăr, usturoi tocat și busuioc, am mai adăugat puțină apă și le-am lăsat să fiarbă bine și să se îngroașe. Aș fi putut băga blenderul la final, dar am vrut să rămână bucățele mici.

Dacă vreți varianta vegană, folosiți paste fără ou și o umplutură de legume călite (ardei, dovlecei, vinete, etc.) sau tofu.

Molto buono!

Pentru comenzi (6 la porție, da?! :D), nu ezitați să mă contactați! :))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.