Ep. special [bornintheUSA] – tartă cu rabarbăr și coacăze roșii

Ați scos artificiile? Că vin cu o tartă bună-bună de tot, dezastru real. 😀 Asta dacă nu v-ați prins din poza cea dezastruoasă… :)))))))

În mod normal ar fi fost o tartă cu rabarbăr și căpșuni, că atunci când am căutat pe net rețete tradiționale americane, asta a fost combinația cea mai des întâlnită. Doar că am mâncat căpșunii. :))))) Așa că am improvizat cu rabarbăr de la piață și o cutie de coacăze decongelate. 😛

Tarta este din cea clasică, cu aluat jos și deasupra, plus umplutură, care se coace la foc potrivit, până scoate bule și aluatul este colorat auriu. 🙂

Aluatul de tartă, pentru 4 porții: 210g făină albă, 40g făină de migdale, 125g unt la temperatura camerei, 3 linguri de apă rece, 1 ou, un praf de sare. Dacă nu aveți făină de migdale, folosiți 250g de făină. Amestecate bine cu degetele sau cu mixerul și băgate la rece.

Când aluatul este rece, se împarte în două și se întind două foi. Prima se pune în tavă, deasupra niște pesmet și rabarbăr plus jeleul de coacăze, se pune foaia a doua și se sigilează bine. Foaia de deasupra se înțeapă cu furculița sau puteți cresta niste fante din loc în loc. Dacă vă rămâne aluat, decorați cu frunze. Și, foarte important, ungeți tarta cu un gălbenuș bătut și înainte, și după ce ați lipit frunzele, altfel riscați să o ia la vale, ca ale mele. :))))

Nu am pus coacăze direct, pentru că nu am avut proaspete, drept urmare am pus o cutie de înghețată plină cu fructe congelate cu puțină apă direct pe foc, plus 2 linguri de zahăr tos și 1 lingură de zahăr cu gelfix în el și le-am lăsat să fiarbă și să se îngroașe. La final, rece fiind, am adăugat și o lingură de făină (în loc de amidon) și un praf de cardamon.

Am lăsat tarta pregătită de pe o zi pe alta la frigider. A doua zi am copt-o la foc potrivit, vreo 45 de minute.

Tăvile mele pentru 4 porții sunt de aluminiu, diametru de 21.5, luate din Jumbo. Le folosesc pentru că sunt mai adânci și mai mici decât tăvile normale.

Evident că sunt super fan prăji cu fructe, motiv pentru care iubesc tartele cu fructe. Dacă cauți pe site tarte, vei descoperi o mulțime de rețete. Și mai caut. 😀 Rețetele americane au mult zahăr, dar modificați rețeta, aluatul nu are nevoie, iar fructele de cele mai multe ori sunt super dulci.

Aș fi avut și o poză cu felia tăiată, dacă nu aș fi mâncat toate feliile până să ajung la aparat. :)))) Așa că spor la imaginație! 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *