[prăjitorturișicafea 15] – chec

Astăzi la cafea avem chec, cea mai bună și cea mai simplă prăjitură locală, pe care mama ne-o face din copilărie. Checul pe care îl știu eu este blat pufos, alb și de cacao, cu/ fără nuci și care ți se topește în gură. Ce mai, un dezastru super delicios! 😀

Ingrediente: 8 ouă, 8 linguri de ulei, 1 cană și jumătate zahăr tos, 1 cană de făină, un praf de copt, un praf de sare, o lingură de cacao, opțional nuci.

O altă modalitate de cuantificare a ingredientelor este ca la 1 ou să socotiți câte o lingură de zahăr/ făină/ ulei, plus praf de copt și adaptați cantitatea în funcție de tavă.

Avem două variante de făcut chec, în funcție de câte vase murdărim în timpul procesului. :)))

Varianta 1 (un vas murdar): albușurile bătute cu zahărul, adăugat ulei, gălbenușuri, praful de copt stins și făina. Două treimi turnat în tavă, în ce rămâne adăugat cacao, după care turnat în tavă. Nuci, opțional. Dat la cuptor.

Varianta 2 (mai multe vase murdare): Bătut gălbenușurile cu o treime de zahăr, ulei, praf de copt stins și făina; separat bătut albușurile spumă cu două treimi de zahăr. Încorporate albușurile în aluat. Două treimi pus în tavă, în rest adăugat cacao și turnat deasupra. Nuci, dacă vreți. Dat la cuptor.

Se coace la foc potrivit, într-o tavă înaltă, unsă cu grăsime și tapetată cu făină vreo jumătate de oră sau până când faci proba cu scobitoarea (atunci când bagi scobitoarea, trebuie să iasă uscată).

Puteți experimenta cu ambele-amândouă și ce nu vă place, faceți pachet și trimiteți în bucătăria dezastru, că nu facem mofturi la chec. :))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *