Ep. special [făinăcâtcuprinde] – pâine cu ceapă

Singurul magazin de unde mai cumpăr pâine cu ceapă este Auchan, dar de mult vreau să încerc să fac acasă. Zis și făcut! Am luat rețeta de pâine și am combinat-o cu ceapă și a ieșit dezastrul de azi! :))))

În mod normal rețeta de pâine în tavă înseamnă 300g făină, 200 ml apă călduță, 2g drojdie uscată și 6g sare.

Eu amestec făina albă 2/3 cu integrală 1/3, că am văzut că iese comestibilă. De data asta am făcut curat prin cămară și am sfârșit cu vreo 4 feluri de făină. :)))) Practic am făcut două porții și am pus făină albă, albă 650, neagră și integrală. Pe principiul clasic, ce-o ieși, tot dezastruînbucătărie s-o numi. 😀

De pe net am aflat că la o pâine merge o ceapă tăiată peștișori și caramelizată la foc foarte mic, cu foarte puțin ulei. Logic că nu am lăsat-o cât trebuia, drept urmare ceapa a rămas cam umedă și cam tare. Dar măcar știu ce să fac data viitoare. 😛

Greșeala doi este că am călit cam multă ceapă, drept urmare am dublat pâinea (cele două porții de care spuneam mai sus).

Amestecate ingredientele de pâine, frământat câteva minute, după care pusă și ceapa, amestecat și lăsat vreo oră la crescut sau până își dublează cantitatea. În unele rețete ceapa se pune după ce crește aluatul, dar mie mi-a ieșit ok și așa.

După ce crește, porționat în două, dat o formă ovală și pus în tăvi și lăsat să crească iar. După care 40 de minute la cuptor, la foc potrivit, în cuptor preîncălzit, eventual și cu un vas cu apă alături, să crească mai frumos.

Mai faci? Mai fac! 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *