Aoleu ce bună-i, dezastru adevărat!!! Mai ales dacă o aduceți gata făcută. :))))))
No bine există două variante ale acestei salate: cea în care cumperi ardeii gata copți, caz în care sunt și ușor acri, drept urmare doar îi tai, mai pui ceva condimente și gata, ai salata. Și varianta în care faci totul de la zero. Daaaa, în mod surprinzător așa se face. 😀
Poți folosi ardei gras verde sau ardei capia, vezi și tu ce găsești prin supermarket sau la piață. De preferat legume care sunt cât de cât drepte, fără pete, fără să fie moi sau stricate și nu foarte mici, că nu vrei să te prindă Crăciunul în fața plitei de copt. 😛
Speli legumele, după care pui pe aragaz o plită și le vei arde. 😀 Yup, ai liber la ars, dar nu la carbonizat. :)))) Practic arzi fiecare ardei timp de câteva minute (depinde cât de tare este focul și cât de fierbinte este plita – ai grijă să nu te arzi!!!) și îl întorci pe toate părțile, astfel încât să fie aproximativ la fel peste tot. Când e gata îl pui într-o oală cu capac și pui puțină sare peste el. Puțină, nu toată cutia. :))) Lucrul acesta te va ajuta la curățat. Repeți procesul cu restul de ardei.
Practic când te apuci de copt rentează să faci mai mulți ardei, nu doar unul-doi. 🙂 Mai ales că se mănâncă extrem de repede.
Când sunt gata, aștepți să se răcească, cu capacul și sarea pe ei, după care îi vei curăța de coaja arsă, cu puțină apă.
Ardeii curățați se pun într-un castron, cu puțin ulei și cu oțet. Dacă vrei, poți experimenta cu condimente – cimbru etc. și cu felii de usturoi. 🙂
Sunt buni. Buni de tot.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.