Ep. special [deprimăvarăvară] – somon cu sparanghel la cuptor

Da, știu, de fapt e vară și nu primăvară, dar voi nu trăiți la poalele Tâmpei, cu o vreme din ce în ce mai bizară. 🙂 Așa că azi e primăvară-vară (noul anotimp local! :))) ) și facem somon cu sparanghel, că asta am văzut pe net și mi-a plăcut.

Buuuun. De ce avem nevoie? De niște pește – din congelator, în cazul meu, și de niște legume, de la magazin sau piață. Vedeți și voi unde găsiți sparanghel mai ok ca preț.

Eu am gătit fix o rondea, care se pune de una-două porții de dietă. 🙂 Pe folie de aluminiu am pus o felie de somon dezghețat bine, lângă am pus niște fire de sparanghel, curățat de cotoare. Am condimentat cu sare, piper și cimbru. Am mai pus două felii de lămâie și niște zeamă, plus puțin ulei. Am acoperit peștele și legumele cu folia de aluminiu și am dat la cuptor, la foc potrivit, până în jumătate de oră.

Iese interesant. Puteți face și doar peștele la cuptor și sparanghelul îl trageți la tigaie, cu puțin ulei și doi căței de usturoi. De abia iese mai crocant.

O altă variantă este să le aranjați artistic într-o tavă descoperită. Arată super artistic, mai ales atunci când gătiți mai multe porții. 😀

No și, a ieșit dezastru? 😛 Daaa, un dezastru rapid, gustos și aproape dietetic. :)))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *