Ep. 168 – pui cu lămâie și portocale

De inspirație Pinterest, având la origine rețetele de pui cu lămâie de pe meniurile de take-out cu mâncare chinezească, a ieșit fix ca în poză. Nu. :))))

Acest dezastru acru ca mine este de altfel nu doar colorat, ci mai ales super gustos. Și la final vei mai cere o porție! 😛

Ai nevoie de un piept de pui (eu am folosit curcan), o lămâie, două portocale, niște sos de soia, ghimbir proaspăt, ulei (se sugera ulei de susan, dar folosiți ce aveți), sare, piper, zahăr brun, ceapă și un fir-două de apio.

Pieptul de pui spălat, curățat de pieliți, îl tai în fâșii aproximativ cât degetul – alege ce deget vrei. :)) Într-un vas amesteci carnea cu sos de soia și ghimbir tocat, plus niște piper și lași vreun sfert de oră la marinat. Sau până termini de pregătit restul ingredientelor.

Separat amesteci zeama de la o lămâie și zeama de la o portocală cu un vârf de zahăr brun.

Tai mărunt apio și o ceapă albă (sau verde, sau praz).

Când totul este pregătit torni puțin ulei în tigaie și pui carnea la prăjit amestecând să fie făcută pe toate părțile. Vezi că se face destul de repede. Adaugi ceapa și apio și sucul de lămâie – portocale și mai lași câteva minute, să se pătrundă bine toate aromele. Tragi de pe foc și adaugi feliile celei de-a doua portocale.

Separat pregătești niște orez. Eu am folosit basmati, fiert în apă cu puțină sare, apoi strecurat și clătit cu apă rece.

Servești o porție de orez cu o porție de carne. Decorezi cu ceapă verde sau cu nimic. În cazul de față cantitățile sunt pentru două porții.

În rețetă se sugera ca puiul să fie dat și prin amidon (sau făină), care va îngroșa ușor sosul. Tu faci cum vrei, dar fără mi se pare mai bun.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *