Ep. 166 – supă cu perișoare de pui/curcan

Prietenul meu Stanley Tucci a avut într-una din cărțile lui o rețetă de supă de pui cu perișoare de pui. De fapt cam singura comestibilă, pentru că restul sunau dubios de la parmezan, pecorino și alte amestecuri bizare italiene. 😛

Și mi-a rămas mie gândul la această supă și într-o zi cu soare mi-a apărut în fața ochilor frigiderul cu carne tocată. De curcan. Pui, curcan, zburătoare, deci cam același lucru. :)))

Astfel că astăzi am gătit faimoasa supă (fără pui) cu perișoare de curcan. 😀 Cu modificările de rigoare, că italianul acesta nu se poate abține să nu pună pecorino chiar și în perișoare. :)))))

Și zi-ne dezastrumic cum se face, nu ne mai ține în suspans! 😛 Mai întâi se face supa, din pui și legume – ceapă, țelină, morcov și vreo două roșii (în mod ciudat nu iese roșie), plus niște sare. Eu am sărit peste pui, am compensat cu un cub de vegeta și am adăugat și niște apio. Legumele se pun întregi și când se strecoară, se lasă zeama și ceva legume tăiate bucăți mari (morcov și țelină). Și carne de pui, dacă sunteți la varianta asta.

Separat, carnea tocată se condimentează cu sare, piper și se amestecă cu un ou (la jumătate de kilogram de carne) și, opțional, niște pesmet și pecorino, plus pătrunjel verde tocat. Se porționează perișoare mici, care se fierb separat; când sunt gata se pun în supă. Eu le-am fiert în supă, drept urmare nu e foarte clară.

A ieșit o supă bună, dietetică, de spital de lux. :))))))) Dar cred că mai fac. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *