Pe limba băștinașă “Grilled Zucchini & Corn Salsa” s-a dovedit a fi alegere picantă, potrivită pentru dat startul la zilele călduroase de vară. 😀
Partea cea mai importantă la această rețetă, care se face super rapid, este aranjatul artistic pe farfurie. Daaaaa, este o rețetă de 🌸🌸🌸, inspirată de Gramercy Tavern, una din locațiile fancy din Manhattan.
Mai întâi pregătim salsa de porumb: tocăm o ceapă roșie mare și un ardei gras roșu (sau capia), vreo câteva felii de jalapeno murat și le punem în tigaie, la foc potrivit, cu puțin ulei de măsline, sare și piper, să se înmoaie. Deasupra adăugăm o cutie de porumb scurs de zeamă și amestecăm bine legumele. La final adăugăm vreo două roșii tocate și zeama de la un lime. Tragem deoparte de pe foc și pregătim zucchini la grill: spălat, curățat de coajă (sau nu, cum preferați), tăiat felii mai mari sau felii rotunde, nu foarte groase și lăsat pe grătar până se înmoaie ușor. O să vedeți că merge foarte repede.
În farfurie aranjați trei felii de zucchini și deasupra puneți salsa de porumb, să le acopere. Decorați cu merișoare și mentă proaspătă sau uscată.
Pentru nivelul avansat, asortați pe farfurie și niște piure de zucchini cu mentă și pătrunjel verde și decorați cu parmezan ras. Pentru restul dezastrelor, merge și varianta fără. :))))
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună.
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.