Salata de sfeclă cu sau fără hrean este una din salatele-garnituri clasice românești, lângă deja celebrele salate de varză, de murături, ardei copți sau salata asortată. 🙂
Pentru cei care nu au timp de gătit, salata se face în cinci minute, desfăcând cele două borcane, de sfeclă și hrean și combinându-le. :))))))
Pentru restul, avem rețeta de astăzi. 😀 Cumpărăm sfeclă, o spălăm și o punem la fiert cu apă multă (să o acopere), la foc mic, până când putem băga furculița în ea super ușor. Eu nu reușesc să trec de etapa asta fără să-mi dea apa pe tot aragazul și să mi-l facă roz. :)))))
Când sfecla este fiartă, o scoatem din apă și o lăsăm să se răcească, apoi o curățăm de coajă și fie o tăiem felii subțiri, fie o dăm pe răzătoarea mare. O punem într-un castron, o condimentăm cu sare. Deasupra punem hrean dat pe răzătoarea mică sau din cel cumpărat la magazin (cel simplu, fără smântână!) și puțin oțet și ulei (dacă vreți, puteți adăuga și puțin zahăr în vinegretă). Amestecăm, porționăm și voila, cea mai bună salată! 🙂
Orice dezastru știe că succesul acestei salate stă în proporția dintre sfeclă și hrean: trebuie să ai suficient hrean – dar nu prea mult – să pui în valoare gustul sfeclei. 😛
Succes la experimentat! 😀
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.