Ep. 159 – salată de primăvară

Ca să înțelegeți cât sunt de dezastru zilele ăstea: am tradus rețeta, am pregătit salata, am mâncat-o și la câteva zile, când am dat de poză, m-am chinuit câteva ore bune să-mi aduc aminte pe unde oi fi pus rețeta… era în telefon (și ochelarii pe nas, lol). :))))

Nu știu dacă se face primăvară cu o salată, dar încercăm. 😛

Știu, vă gândiți că poate am încurcat pozele. :)))) Dar nu, această salată nu este cu frunze, ci cu paste, zucchini și roșii. 🙂

Dezastrumicșiroz, și cum se face?

Simplu, precum orice rețetă de paste cu diverse. :))))

Se fierb 500g de paste – spaghetti sau ce aveți, se scurg de apă, se clătesc și se împart frățește în farfurii. Ca de obicei vrem paste fierte al dente, nu făcute praf.

Separat, într-o tigaie cu ulei de măsline, se aruncă doi căței de usturoi tocați, sare, piper, fulgi de ardei iute, trei zucchini tăiați felii, cu tot cu coajă, dacă vreți și 250g de roșii cherry. Ale mele au fost roșii autohtone. Se amestecă pe foc mediu spre tare câteva minute, după care se împarte, tot frățește în farfuriile cu paste.

Deasupra, parmezan ras sau cașcaval/telemea. Sau nimic. Pentru impresia artistică. 🙂

Se pune de salată, că așa se chema rețeta pe limba ei. 😛 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂 

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.