Ep. special [curesturidinfrigider] – frittata

Mai întâi și-a curățat maică-mea frigiderul. La ceva timp distanță, am făcut și eu același lucru. Cu alte ingrediente aka resturi din ce aveam prin frigider. 🙂 Și a ieșit cea mai bună omletă cu cartofi, care seamănă destul de tare cu pizza, mai puțin aluatul și se poate mânca cu ketchup, pe post de cină. 😀

Frittata vine de la italieni și înseamnă ouă prăjite îmbunătățite cu diverse. 😛 Diverse, precum cartofi (ăștia-s aluatul de pizza, lol), legume, mezeluri, brânză. Sau un soi de omletă țărănească, umplută cu prea multe chestii. :))) Și da, e similară cu tortilla spaniolă, care-i omleta cu cartofi și poate ceapă.

În cazul meu, pentru 4 porții, am curățat 3 cartofi mari și i-am tăiat cubulețe mici. Pe tocător. 🙂 Am mai curățat și tocat un morcov și un păstârnac, plus o ceapă mare roșie, două tulpini de apio, jumătate de ardei roșu. Trebuia să mai termin un rest de șuncă, așa că am tocat-o și pe ea.

Într-o tigaie-tavă de aragaz de la Tefal (genială ideea ăstora de blide multifuncționale!), am turnat niște ulei de măsline, cuburile de cartofi, morcov și păstârnac, plus sare, piper, vegeta și le-am lăsat să se călească/ prăjească, întorcând din când în când legumele, să fie gătite uniform. Când au început să se înmoaie, am adăugat restul de legume, șunca, plus chimen tocat.

Mama a folosit, cartofi fierți, mazăre și poate cârnați. Practic orice resturi comestibile, tăiate cuburi pot fi combinate în omletă.

Separat, am bătut cu telul 8 ouă mici (4 ouă mari), ca pentru omletă, după care am turnat ouăle peste legumele călite. Deasupra eu am pus niște cașcaval afumat ras, dar merge orice brânză, cașcaval sau mozzarella.

Dacă nu aveți tigaie multifuncțională, va trebui să mutați legumele din tigaie în tavă. 🙂

La cuptor, la foc potrivit vreo 20-30 minute, până când se coagulează ouăle și frittata prinde o culoare frumoasă deasupra. De preferat ars ușor. :))))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.