[prăjitorturișicafea 12] – trigoane cu mere și nuci

Rețeta de astăzi este un dezastru rapid, presupunând că ai niște aluat foietaj prin frigider sau congelator. Dacă este din congelator, trebuie să ai răbdare să se decongeleze – cel mai rapid și eficient este să îl lași peste noapte în frigider.

Din aluat vei tăia pătrate 12×12 cm sau la ce dimensiune vrei tu. Ia în considerare cât aluat ai, câte bucăți ai vrea să îți iasă și că va trebui să umpli pătratul, după care să îl îndoi pe diagonală. Dacă este prea mic, nu vrei putea să pui prea multă umplutură, așa că o să mănânci trigoane cu urme de mere. :))))

Cât timp calculezi tu ipotenuza triunghiului isoscel, separat pregătești umplutura. 🙂 Dai niște mere curățate și spălate pe răzătoarea mare, le amesteci cu un praf de scorțișoară și zahăr (nu e musai), după care le pui la călit pe foc, proces care va evapora zeama și va face umplutura mai ușor de folosit. La final adaugi niște miez de nucă tăiat bucățele mici.

Pe fiecare pătrat de aluat presari puțin pesmet sau griș (să absoarbă excesul de zeamă), pui o lingură de umplutură (sau cât intră), după care îndoi pătratul pe diagonală, astfel încât partea de sus să acopere complet aluatul. Marginile le apeși să fie bine lipite și poți face un model cu furculița.

Cu un gălbenuș bătut (amestecat sau nu cu puțin lapte) ungi trigoanele deasupra. Pentru impresie artistică. 🙂

Le coci în cuptorul preîncălzit, vreo 20-30 minute, la foc potrivit. Sau vezi ce scrie pe foietaj.

Rețeta este din cartea „24 dulciuri cu fructe”, de Laura Adamache.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *