Indiferent că te pregătești de Paște sau Florii, rețeta de astăzi este perfectă, super fancy și mai ușor de făcut decât ai crede. 🙂
No bine, eu i-am pasat-o lui Chef, pentru că nu am înțeles exact cum se face peștele. :)))) Plus cuptorul lui este mult mai deștept decât al meu. 😀
Rețeta este de la Gordon Ramsay și mi-a plăcut atât de mult cum suna, încât am propus-o pentru masa cu familiadezastru. Care în final nu a fost atât de extaziată, motiv pentru care pe mijlocul mesei a tronat un castron mare de macrou prăjit și o tavă mai mică de macrou făcut la cuptor. :)))
Până la pește, să vedem garniturile: salata de cartofi cu hrean se face din cartofi fierți în coajă, curățați și tăiați, care se amestecă cu un sos de smântână cu ceapă tocată, mărar, hrean ras. Dacă nu vă place varianta asta, atunci lăsați sosul separat și fiecare își va pune cât vrea.
Salata cu roșii, Gordon sugera o salată de fennel cu roșii Roma sau ce aveți; noi am făcut cu rucola, lăptuci și roșii. Dressingul este o vinegretă simplă, din zeamă de lămâie cu ulei de măsline, mărar tocat. Dressingul este separat, pentru cine vrea; plus că dacă nu se mănâncă toată salata, se păstrează mai bine fără.
Peștele, piesa de rezistență, este macrou întreg decongelat, căruia i se taie capul și coada și se curăță și se spală bine în interior și exterior. După care se crestează la distanță de câte un deget, pe ambele părți. Pentru 4 bucăți de macrou, separat amestecați 125g unt moale (la temperatura camerei) cu 1lgț* piper, 2 lgț paprika dulce afumată, 1lgț coriandru, 1/2 lgț muștar și 2 lgț vin alb sau roșu. Cu untul condimentat ungeți bucățile de macrou pe exterior și în interior, după care le puneți în tavă, la cuptor, la foc potrivit, cu căldură de sus (dacă aveți), câte 5 minute pe fiecare parte. Sau până capătă o culoare frumoasă aurie. 🙂
Dacă aș face a doua oară, aș folosi muuuuult mai puțină grăsime și aș pune peștele în folie la cuptor. Va fi mai dietetic și condimentele se vor păstra mai bine. 🙂
Până una-alta, nu a fost cea mai dezastruoasă idee pentru masa în familie. 🙂
*lgț = linguriță
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.
Delicios!
Ce bine arata felicitari!
Mersi 🙂