Ep. 151 – dovlecei cu busuioc, mentă și nuci

No bine, astăzi iubim legumele mai mult decât de obicei, drept urmare avem un dezastru vegan. 😀 Cu dovlecei sau zucchini, depinde ce găsiți la magazin, plus un pesto care să facă poftă de mâncare… în cazul în care nu aveați. 😛 :))))))

De inspirație pinterest, rețeta nu este foarte complicată și nu necesită multe ingrediente. În plus poate fi modificată. Ura! 🙂

Pentru fix două porții, am folosit doi dovlecei medii și jumătate de zucchini, curățați de coajă și spălați, apoi tăiați felii rotunde mai groase. După care aveți două variante: să îi sotați într-o tigaie, pe aragaz sau să îi băgați la cuptor. Eu am preferat varianta a doua. Îi stropiți cu ulei de măsline și îi lăsați pe foc până prind culoare pe ambele părți. Probabil va trebui să îi amestecați, că altfel se ard doar pe o parte și ies dezastru real. :)))

Separat tocați un cățel de usturoi și îl amestecați cu mentă și busuioc, proaspete dacă aveți, niște capere, puțină sare și piper.

Când dovleceii sunt făcuți – procesul este destul de rapid – turnați deasupra pesto, încă un strop de ulei de măsline, dacă simțiți că mai este nevoie și puțin oțet balsamic, o mână de semințe de pin sau nuci și amestecați, apoi serviți.

Eu am trișat puțin. Am pus la cuptor dovleceii cu ulei de măsline, nuci și alune de pădure, reciclate dintr-o pungă de snacksuri. :))) Când le-am scos, am pus deasupra usturoi, capere, mentă și busuioc uscate, plus niște pătrunjel verde și mărar tocate. După care am turnat puțin oțet balsamic și am lăsat să stea vreo două-trei minute. După care am mâncat. Un dezastru delicios (am ajuns să zic despre dovlecei că-s delicioși, mulțumesc #dezastruinbucatarie, am atins culmi nebănuite, lol :))))) )

Puteți folosi ca fel principal sau ca o garnitură pentru un fel (carnivor, vegetarian sau vegan). în teorie are legume, proteine și grăsimi, mai lipsesc carbohidrații. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *