Ep. special [tunisian] – Lablabi sau supă de năut

Arată dezastruos, dar se face în 15 minute, este sățioasă, proteică și vegană. Mega like, cum s-ar zice. 😀

Lablabi sau supă tunisiană de năut este un fel de hummus cu ceva zeamă și foarte multă zeamă de lămâie. Nu știu dacă rețeta originală este la fel de acră, dar a mea are un adaos de vitamina C. :)) Drept urmare este mai mult decât potrivită pentru vremea de afară. 🙂

No bine, în rețeta de pe net năutul uscat se pune peste noapte în apă, după care se fierbe. Precum fasolea boabe în ciorba cu același nume. Doar că eu nu am nici timp, nici răbdare pentru astfel de experimente. Drept urmare am folosit năut din conservă, care este gata fiert. 🙂

Pentru 2 porții, am tocat jumătate de ceapă albă și doi căței de usturoi. Legumele tocate le-am turnat într-o oală, cu puțin ulei de măsline, semințe de chimen, sare și piper și le-am călit ușor. Am adăugat o lingură de pastă de tomate și am acoperit cu apă, lăsând să fiarbă la foc mic. Trebuia să pun și niște foi de dafin, dar am uitat. :))) Am desfăcut conserva de năut și am pus cam o treime în supă și am completat cu apă (în total, două-trei pahare). Restul de două treimi le-am blanduit separat. No bine, dezastrelor dragi, aici este cheia acestei supe, ideal ar fi să vă iasă o cremă de năut, ceea ce înseamnă să puneți și niște apă sau zeamă din conservă. Eu eram pe rapid înainte, așa că am folosit ce-a ieșit… dar v-am zis că a fost bună? 😛

Așadar, să recapitulăm, legume, chimen, pastă de roșii, apă, năut boabe + pasat, lăsăm să fiarbă puțin – o să vedeți că se îngroașă supa. La final adăugăm zeama de la o lămâie și harissa, care este o pastă de ardei iute specifică zonei. N-am avut, dar am pus o lingură de iuțeală de la tata. 🙂

Se mănâncă cu crutoane de pâine sau covrigei integrali, în cazul meu. Și niște pătrunjel verde, de decor.

Rețeta este din NYT Cooking.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *