Ep. 146 – salată de pui

După cum spune wiki, orice salată cu pui în ea se cheamă… salată de pui. :))))

Zice-se că vine de pe filiera americană și că de fapt este pui cu ceva sos – maioneză, dressing sau cremă de brânză și eventual încă un ingredient-două, de ex. ou fiert, țelină, ceapă, ardei, mere etc. Of course că cine nu e mulțumit poate adăuga carbohidrați, de la orez și paste, la cușcuș sau altele.

Pe tărâmurile transilvănene, noi nu ne-am chinuit cu atâtea finețuri. Dacă îți rămânea pui de la un fel principal, tăiai carnea felii, o băgai între două felii de pâine, îi mai puneai deasupra niște muștar, și, voila, aveai ceva de mâncare, super-mega-ultra-rapid. 😀

Dar dacă vrei să experimentezi, ca orice dezastru hotărât la început de an, atunci caută bine prin frigider și scoate niște resturi de pui și niște ouă, pe care le fierbi tare. Mai găsește prin casă piper, sare, muștar și maioneză (n-ai maio? ce dezastruînbucătărie ești tu? 😛 ), amestecă-le pe toate într-un castron, după ce ai mărunțit puiul și ouăle. Verifică-le de gust și poftă bună!

Că le mănânci cu furculița sau cu lipie și/sau pâine, treaba ta. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.