N-aș putea spune că e neapărat o rețetă comunistă, dar o asociez invariabil cu această perioadă și cu mofturile din copilărie. Mai precis, toți kinderii ar fi trebuit să mănânce cea mai sănătoasă mâncare, în afară de soia din salam, uleiul și/sau pasta de pește. Pentru mine evident au fost cam același lucru. Și încă nu am ajuns la nivelul la care să consum vreuna din cele două din proprie inițiativă. Dar avem încă timp până la pensie. :))))
Drept urmare, varianta adaptată mofturilor a ieșit salata de pește, cu exact două ingrediente și niște acritură. Sau cum ar spune alții, niște pește din conservă, asezonat cu puțină ceapă roșie, de gust. 😀
Nu pot să spun că sunt foarte multe posibilități de conserve nici în prezent. Noi am sfârșit cu ton, sardine sau hering, fie în ulei, fie în suc propriu. De când cu selectarea și reciclarea, prefer varianta fără ulei, că se spală mai ușor conservele. Da, omul responsabil în contextul vremurilor actuale este nevoit să-și facă cumpărăturile luând în considerare și gunoiul pe care îl generează.
Voi puteți să folosiți ce pește vă place, evident, gătit înainte. Dacă e din conservă, peștele, scurs de zeamă, se amestecă cu o ceapă roșie tăiată peștișori, după ce a fost curățată și spălată. Se combină cu puțin ulei (sau fără) și cu zeamă de lămâie.
Dacă vreți să îmbunătățiți rețeta, știți formula magică: carbohidrați + proteine + legume (+fructe).
Dezastrul de mine a rămas la varianta basic. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.