Ep. 145 – ciorbă surpriză (rapidă)

Cum de abia ne-am revenit după Anul nou (da, ne-am revenit?? :D), astăzi avem o ciorbă mega-rapidă și surprinzător de bună. 🙂 Opera mamei, care, prevăzătoare, și-a pus în congelator toate ingredientele, știind ea că va veni o zi în care va fi nevoie de ele… 😛

No bine, este rapidă, dar necesită puțină pregătire prealabilă. De exemplu, când cumpărați fasole boabe și puneți la fiert, pentru ciorbă, salată sau mâncare scăzută, mai aruncați o mână în plus, că nu știți ce bine va prinde la un moment dat. 😀 Mâna aceea în plus, gata fiartă și răcită, se bagă la congelator.

La fel, fie cumpărați niște legume de ciorbă congelate, fie le pregătiți voi – puteți congela morcov, pătrunjel rădăcină, apio, țelină, curățate, spălate și tocate.

Și acum ajungem în ziua cu “ce mâncăm azi?” în care deschizi congelatorul cu zâmbetul larg pe buze, căci, încă o dată te-ai scos. :)))) Felicitările noastre dezastru Chef care ești tu! 😀

Ce punem în ciorba surpriză? Punem legume – rădăcinoase tocate, ceapă tocată, ardei tocat, sau ce ai prin frigider/ congelator. Le poți căli ușor în puțin ulei. Condimentezi cu sare, piper, vegeta. Acoperi cu apă în funcție de câtă ciorbă faci. Când sunt aproape fierte, adaugi fasolea boabe din congelator și niște cabanos tocat. Mai torni niște bulion și niște acreală (zeamă de lămâie sau oțet), eventual pui și niște tarhon, dacă ești fan.

Când e gata bagi în tine minim o porție sănătoasă cu o felie mare de pâine. 🙂

Dacă nu ai ingredientele pregătite, atunci modifici ordinea: pui fasolea cu apă la fiert… și fierbi, și fierbi, până e gata (serios, mai bine folosești din cea în conservă). 🙂 După care adaugi legumele, cabanosul, bulionul și acreala.

Dezastrumicșiroz, dar asta e tot o ciorbă de fasole boabe. Așa și? 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *