Ep. special [deCrăciun] – fursecuri fără gluten

Anul acesta am reușit să distrug și o rețetă de fursecuri fără gluten și, în mod incredibil, au ieșit chiar bune. :)))

Dintr-o cantitate de aluat porționat au ieșit trei feluri diferite de fursecuri, care se pot consuma așa sau pot fi lipite cu gem, pe post de linzer sau unse cu cremă de ciocolată sau glazură colorată. Ai nevoie de puțină imaginație – și vreo câteva videclipuri pe youtube, pentru cei mai dezastru dintre noi. 😀

Baza este un aluat 321 – nu v-am spus eu că acest aluat este un miracol adevărat? 😛 Trei părți de făină fără gluten, două de unt și una de zahăr pudră, amestecate bine, plus 1 ou întreg pentru fiecare sută de grame de zahăr (folosiți doar gălbenușul dacă faceți icing din albuș). Aluatul împărțit în trei.

  1. Fursecuri de vanilie

În baza de aluat adăugați niște vanilie/ esență de vanilie/ zahăr vanilat; după preferințe, puteți adăuga o lingură de migdale măcinate.

2. Fursecuri cu ciocolată

Topiți la microunde sau pe bain-marie vreo două linguri de ciocolată rasă, lăsați să se răcească ușor și adăugați în aluat.

3. Fursecuri turtă dulce

Amestecați baza de aluat cu câte un praf de ghimbir, scorțișoară, cuișoare și o linguriță de cacao.

Fiecare porție de aluat se amestecă bine, să se omogenizeze ingredientele, și se bagă la frigider într-un vas acoperit, pentru minim jumătate de oră.

Dacă, atunci când îl scoateți din frigider, aluatul este greu de întins, mai adăugați puțină făină, dați iar la frigider și repetați.

Aluatul se întinde cu un sucitor pe masa presărată cu făină într-o foaie de câțiva milimetri grosime – după preferințe – și se decupează cu forme.

Fursecurile se pun în tavă, pe foaie de copt și se coc în cuptorul încălzit în prealabil, la foc potrivit, aprox. 6-8 minute (depinde de cuptor). Încercați să nu le ardeți prea tare! 😛

Când sunt gata, lăsați-le un minut să se răcească și mutați-le pe un platou cu o spatulă, cu grijă, că sunt casabile.

Eu am reușit să fac chiar și câteva linzer, cu gem de caise, doar că nu prea multe, pentru că am distrus biscuiții când i-am luat cu mâna… :)))))

Din nou o rețetă de prăji family-friendly; practic nu ai ce să strici, că dacă nu ți-au ieșit decupajele, amesteci aluatul, îl întinzi la loc și decupezi iar. 🙂

Spor la dezastre de sezon, fără gluten! 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *