Ep. 144 – chifteluțe marinate

LMA 2021! Dacă nu știți ce să faceți cu chifteluțele de la Rev, no bine uite o idee dezastruos de simplă, din rețetarul băștinaș. 🙂 Plus o să aveți timp și de concertul de la Viena. 😉

Chiftelele la noi în familie au fost întodeauna de două feluri: chifteluțe, făcute de bunică-mea și chiftele, făcute de tata, proporția fiind aproximativ de 3 la 1. Drept urmare când dați peste o rețetă precum cea de astăzi, care vă spune că sunt trei la porție, verificați înainte la ce fel de chiftele se referă. Să nu aveți surprize. 😀

Cea de-a doua descoperire este că această rețetă este pentru atunci când te-ai săturat de chiftele în forma lor de bază și le faci un sos rapid și niște piure pe lângă, ca să termini castronul ăla mare din frigider. 😛

Acestea fiind spuse, cum se fac chifteluțele marinate, pentru cei cărora le place ideea. Mai întâi de toate pregătești chiftelele, din carne tocată – amestec porc-vită sau vită, cum scrie în rețetar, plus sare, piper, ceapă tocată, ouă crude să lege maglavaisul, pătrunjel verde tocat și/sau mărar și niște miez de pâine sau cartof crud ras. Compoziția o porționezi în bile rotunde, date prin făină și aplatizate. Chiftelele astfel formate le prăjești în baie de ulei până sunt colorate frumos (și comestibile 😛 ), apoi le scoți pe farfurie.

Separat faci sosul: ceapă, morcov, țelină, tocate, călite în ulei, sare, piper, foi de dafin, pastă de tomate amestecată cu niște făină și diluată cu apă și, dacă e nevoie, completezi cu apă.

Când sosul este gata (legumele sunt fierte), adaugi chiftelele și mai lași să fiarbă câteva minute.

Servești cu piure de cartofi și niște pătrunjel verde deasupra. Trei la porție. 😛

Evident că eu știu varianta super rapidă, în care chiftelele vin de la familiadezastru și sosul se face în cinci minute din bulion cu condimente și neapărat foi de dafin. 🙂

Sunt o idee bună pentru atunci când te-ai săturat de prea mult mango & avocado. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *